Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен осигурява заетост на 45 безработни лица през 2013 година

04 януари 2013 16:34,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1077

Три регионални програми за заетост са одобрени и ще се реализират в област Сливен с финансиране от Държавния бюджет през 2013 г.

Общо 65 работни места за период от 6 месеца ще бъдат разкрити чрез реализацията на програмите:

Регионална програма за заетост – Областна администрация Сливен

Регионална програма за заетост – община Сливен

Регионална програма за заетост – община Котел.

На проведено заседание в началото на октомври 2012 г. Постоянната комисия по заетост одобри трите постъпили за област Сливен предложения за регионални програми за заетост, след което те бяха изпратени в Министерството на труда и социалната политика за разглеждане, одобряване и включване в Националния план за действие по заетостта. С писмо от Министерството постъпи информация, че програмите са одобрени и ще бъдат финансирани през 2013 г.

Регионалната програма, разработена от Областна администрация Сливен ще осигури заетост на 45 безработни лица в дейности, свързани с подпомагане дейността на Регионален исторически музей Сливен и Исторически музей Нова Загора - поддръжка на музейни обекти, работа с посетителите и подпомагане осъществяването на процеса на археологически изследвания /разкопки/. Финансирането от Държавния бюджет е в размер на 108 810 лв.

Десет работни места ще бъдат разкрити по програмата на община Сливен, като дейностите ще се осъществяват в пенсионерски клубове в гр. Сливен и населени места от общината. Финансирането от Държавния бюджет е в размер на 24 180 лв.

Регионалната програма на община Котел ще осигури заетост на 10 безработни лица в дейности, свързани с почистване и поддържане на дворните пространства и градинките около молитвени храмове в населени места в общината. Средствата от Държавния бюджет са в размер на 24 180 лв.