Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сребърен медальон във формата на сърце с гравиран върху него надпис „Приз Майчино сърце-2009” окачи на гърдите...

30 май 2009 15:24,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1820
Областният управител Христина Чолакова и носителката на приза Елена Хисапчиева

Сребърен медальон във формата на сърце с гравиран върху него надпис „Приз Майчино сърце-2009” окачи на гърдите на първия носител лично областният управител на Сливен Христина Чолакова. Призът, придружен от Грамота, получи Елена Хисапчиева от с. Чокоба, община Сливен, за това, че е приемен родител на две деца. Това се случи днес, 30 май, в заседателната зала на Областна администрация-Сливен.

За голямото Ви сърце, за огромния Ви принос за утвърждаване на приемната грижа като социална услуга, даваща на децата в риск обич, грижа, топлина и сигурност да продължат напред – бяха думите на Христина Чолакова при връчването на приза и на грамотата на Елена Хисапчиева.

Връчването на приза под патронажа на Областния управител бе съпроводено от обществена дискусия за Приемната грижа. В нея взеха участие представители на Общините в област Сливен, представители на Общински съвет-Сливен, на институции от областта, имащи отношение по темата, както и на неправителствени организации, работещи по този въпрос. След продължителни дебати участниците във форума се обединиха около следните решения.

Да се създаде инициативен комитет за организиране на дейността по приемната грижа, като ядрото му да е от представители на СНЦ „За духовни и социални дейности”-Сливен, СНЦ „Демократичен съюз на жените”-Сливен и Фондация „Рози”-Сливен. Инициативният комитет да обобщи проблемите и предложенията от днешната среща и да запознае с тях постоянната комисия по здравеопазване, социална и жилищна политика към Общински съвет-Сливен и ресорния заместник-кмет, като им направи предложение за конкретна съвместна дейност и създаване на обществен фонд, подпомагащ дейността на НПО в областта на приемната грижа. Третото решение, взето на днешната среща, е Инициативният комитет да организира срещи по проблемите на приемната грижа с участието на Областния управител на Сливен, Община-Сливен, Камарата на архитектите, Сливенската Метрополия, НПО, сдружение „Самаряни”-Стара Загора и на други организации, работещи с деца.

Освен Елена Хисапчиева, днес грамота от областния управител Христина Чолакова получи и Роза Кънчева от Сливен, която преди 19 години е приела в дома си момиче, днес 35 годишна жена, и я отгледа като своя родна.

„Вие се превърнахте в ценен пример за подражание- се казва в грамотата от Областния управител на Сливен до г-жа Кънчева, която се явява предвестник на социалната услуга приемна грижа в област Сливен.

 

 

Снимки

Момент от обществената дискусия за Приемната грижаНаграждаване и на Роза Кънчева