Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на Десислава Танева и Марин Кавръков с Ваньо Танов

16 януари 2013 14:44, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1644
Ваньо Танов

На 15 януари в Агенция „Митници” в София се състоя работна среща между директора на агенцията Ваньо Танов, народния представител Десислава Танева и областния управител на Сливен Марин Кавръков. Срещата се организира със съдействието на Десислава Танева по искане на областния управител.

 

Предмет на обсъждане бе състоянието на митническото бюро в Сливен, кадровото му обезпечаване и неговото бъдеще. Областният управител запозна директорът на Агенция „Митници” с развитието на местната икономика, като изтъкна обстоятелството, че въпреки икономическата и финансова криза в България и по света, фирмите от региона бележат постоянен ръст на износа през последните три години, което от своя страна е показател за доброто им технологично положение, правилен мениджмънт и маркетинг. За подпомагане на дейността на местния бизнес е необходима бърза и качествена услуга, каквато е митническата обработка на натоварените за износ стоки. В същото време на митническото бюро в Сливен работят само двама служители и понякога се случва готови за експорт товари да се задържат няколко дни.

 

Директорът на митниците запозна народния представител и областния управител с политиката на агенцията по отношение на Сливен и региона. Ваньо Танов потвърди факта, че митническото бюро в Сливен оформя два пъти повече товари в сравнение с митническото бюро в Ямбол, при това с капацитет три пъти по-малко служители. Той съобщи, че през изминалата 2012 година са проведени три конкурса за назначаване на митнически служители в Сливен, като за съжаление конкурсът за началник на бюрото е останал без резултат, тъй като никой от кандидатите не е покрил необходимия минимум за заемане на длъжността. Проведеният конкурс е за три щатни бройки в сектор „Мобилни групи и оперативен контрол”, при който сливенските кандидати също не са покрили изискванията. Има случаи, когато млади хора с подходящо образование от Сливен издържат успешно конкурса, но предпочитат да бъдат назначени в Бургас или Варна, където също има недостиг на кадри.

 

Танов категорично заяви, че МБ – Сливен, въпреки кадровата необезпеченост работи много добре и има бъдеще. Той се ангажира в края на април и началото на август да бъдат назначени още двама служители в МБ – Сливен, след преминаването на съответните конкурси и обучения. Директорът на агенцията сподели, че МБ – Сливен има логистичен проблем, защото заплаща наем за ползване на помещение и няма подходящ паркинг, на който да се обработват товарите. Областният управител предложи три варианта за безвъзмездно предоставяне на помещение на МБ – Сливен.

 

Десислава Танева и Марин Кавръков изразиха благодарност за разбирането и ангажираността на Ваньо Танов към проблемите на сливенската митница. Те изказаха своята неудовлетвореност от липсата на ангажираност от страна на местните власти към работата на митническото бюро. Години наред местната общност не е обръщала никакво внимание на работата на бюрото, не се е ангажирала с подпомагане на дейността му, както и с битовото и кадрово обезпечаване.

Танева и Кавръков изразиха желание и увереност в по-тесните контакти между Сливен и Агенция „Митници” да продължат и занапред. Беше договорено в началото на месец февруари след провеждането на референдума Танов и ръководството на Агенция „Митници” да посетят град Сливен и да огледат на място предложените от областния управител помещения.