Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нови работни места на полигона Ново село

17 януари 2013 16:10,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1350
Работна среща

Днес областният управител на Сливен Марин Кавръков се срещна с представителят на „ДСГ – България” ООД Иван Желев. Срещата се организира по настояване на кмета на село Мокрен Манол Христов и делегация от селото, които отправиха молба за съдействие към областния управител за назначаване на работа в базата на полигона „Ново село” на хора от Мокрен.

Фирма „ДСГ – България” ООД е подизпълнител на американската компания KBR. Това е фирмата, която осигурява логистиката на новата американска база на полигона „Ново село” край Мокрен, а техният български партньор има договор за логистична подкрепа и поддръжка на съоръженията в базата. „ДСГ – България” ООД осигурява целия персонал, необходим за стопанисването и нормалното функциониране на американската военна база.

В момента всичките 9 служители, които работят там на постоянен щат са от Сливен. Фирмата е обявила в интернет сайтовете за работа нови 12 позиции за наемането на още 22 служители, от които 18 ще бъдат от Сливен, 2 от Ямбол и двама от село Мокрен. Новите работници ще започнат от 1 февруари. Изискванията към кандидатите са висше инженерно или икономическо образование, да владеят английски език и да имат чисто криминално досие. По време на предстоящите през годината военни обучения ще бъдат назначени допълнително още до 100 работници. Договорено беше те да се наемат приоритетно от Мокрен и Сливен.

В момента се търсят квалифицирани кадри, но по молба на областния управител от фирмата поеха ангажимент да назначават на работа и неквалифицирана работна ръка от село Мокрен за помощни дейности, защото проблемът с безработицата в селото е много голям.