Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков представи отчет за дейността на Областна администрация Сливен

23 януари 2013 18:38,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 797
Пресконференция

На 23 януари 2013 година областният управител покани представителите на местните медии на пресконференция в конферентната зала , на която направи отчет за дейността на Областна администрация Сливен.

През цялото съществуване на Областна администрация Сливен не е правен отчет за дейността й пред местната общественост, като това се прави за първи път. Г-н Кавръков обясни на журналистите, че ежегодно се отчита пред министър-председателя и Министерски съвет за дейността си и по закон не е длъжен да прави ежегоден отчет пред местната общност. Въпреки това политическото ръководство на Областна администрация Сливен взе решение да запознае гражданите на област Сливен с основните направления на дейност, постигнатите успехи, резултатите, както и някои недостатъци.

Направен беше обстоен анализ и отчет в областите регионално развитие, управление на държавната собственост, ръководство и управление на териториалните звена на държавната администрация и изпълнителната власт, дейностите по защита на населението, културните ценности, опазването на околната среда при бедствия и аварии. Бяха представени международните контакти на областта на регионално ниво, контролът по законосъобразността на актовете на местното самоуправление и местната администрация.

На брифинга подробно бяха изложени резултатите, свързани с управлението на държавната собственост. Областна администрация Сливен е издала 1111 акта за държавна собственост на обща стойност 122 768 499 лв. по данъчна оценка.

За разглеждания период областната администрация е реализирала и внесла в държавния бюджет приходи в размер на 1 440 453 лв. Областният управител подчерта, че неговата администрация на практика се самоиздържа, като генерира повече приходи за държавния бюджет, отколкото е ежегодната й издръжка. Г-н Кавръков обърна внимание и на политиката на администрацията да се предоставят безвъзмездно на общините и държавните структури имоти държавна собственост. Само на община Сливен досега е предоставено имущество на стойност 38 353 676 лв. В ход са процедури и за други имоти. Той заяви, че до края на годината тази сума може да бъде удвоена. По направлението превантивна дейност за недопускане и ограничаване на отрицателните последствия от бедствия, областният управител е издал становище за обекти на територията на областта на стойност 5 611 104 лв., от които само милион и половина са за община Сливен. Той подчерта доброто сътрудничество с общините Сливен и Нова Загора, като отличи дейността на г-жа Снежана Кънева и я оцени като високо квалифицирана и професионална. На фона на добрите резултати в тези общини, се открояват неблагополучията в Котел, където са върнати обекти в размер на 1 610 586 лв.

В края на пресконференцията областният управител Марин Кавръков направи анализ на ефективността от работата на Областна администрация, при който сметките показват, че 26 служители са работили по имоти, програми и целево финансиране на стойност около 200 милиона лева. Средно на служител от Областна администрация Сливен се получават приблизително изработени 7 692 567 лв. при средна годишна заплата 7 200 лв. По този показател Областна администрация Сливен е положителен пример за всички останали администрации в региона.

След приключването на представянето областният управител отговори на редица въпроси, които му бяха отправени от представителите на медиите.

Анализът, който беше представен под формата на отчет от областния управител за пръв път се публикува в сайта на Областна администрация Сливен в рубриката „Актуално”, където всеки може да се запознае детайлно с изложените на брифинга факти.

Снимки

Пресконференция Пресконференция Пресконференция Пресконференция Пресконференция