Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Извънредно заседание в Областно пътно управление – Сливен относно провеждането на референдума

25 януари 2013 16:14,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 792
Заседание

На 25 януари 2013 год. в 10 часа в сградата на Областно пътно управление в Сливен се проведе извънредно работно заседание във връзка с осигуряването на безпрепятствено провеждане на националния референдум на 27 януари 2013 г. На заседанието присъстваха областният управител Марин Кавръков, директорът на ОПУ – Сливен Иван Киров, гл. инспектор Николай Колев – началник сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР – Сливен, представители на общините и пътно-поддържащите фирми.

Провеждането на извънредното заседание беше продиктувано и от неблагоприятните метеорологични прогнози за понижение на температурите, обилен снеговалеж и силни ветрове в планинските райони. Подчертано бе, че при такива метеорологични условия и в обичайните дни пътната агенция, фирмите и общините работят под изключително напрежение.

В събота и неделя, когато секционните избирателни комисии съответно ще се зареждат с необходимите изборни книжа и материали, както и в неделя, когато гражданите ще излязат да гласуват, ще се предприемат необходимите мерки за нормална пътна обстановка по общинските и републиканските пътища на територията на областта, независимо от времето. Работата на пътно-поддържащите фирми е трудна и изключително отговорна, особено когато членовете на комисиите ще трябва да разнасят чувалите с бюлетини и протоколи от изборните секции.

Набелязани бяха редица конкретни мерки и действия, свързани с организацията на работата на 26,27 и 28 януари. Акцентът беше поставен върху осигуряването на нормален достъп на гражданите до избирателните секции в населените места в деня на референдума в неделя.

Договорено бе след приключването на изборния ден при евентуален снеговалеж и навявания на преспи в Балкана , членовете на комисиите да бъдат придружавани до РИК в Областна администрация Сливен освен от полицията и от снегопочистваща техника на пътно-поддържащите фирми.

Областният управител разпореди система за бърза комуникация между екипите на Областна администрация, ОД на МВР, ОПУ, РИК и фирмите, работещи на терен.

Снимки

Заседание