Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Москва дари бюст-паметник на генерал Гурко на София

06 февруари 2013 17:09,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1093
Дом на Москва

На 5 февруари по покана на директора на Дом на Москва в София Борис Громов, областният управител на Сливен Марин Кавръков присъства в столицата на церемония по дарение на бюст – паметник на ген. Гурко. МКДЦ „Дом на Москва в София” и Департаментът за външноикономически и международни връзки на град Москва бяха организатори на тържеството, на което се състоя връчване на дарението от кметство Москва на Столична община.

На събитието присъстваха председателят на общинския съвет в столицата Елен Герджиков, руският посланик Юрий Исаков, заместник-ръководителят на Департаментът за външноикономически и международни връзки на град Москва Владимир Лебедев, Александър Владимирович – гл. специалист от департамента, генералният директор на ГУП „Московски център за международно сътрудничество” Игор Поликарпович и съветник Сергей Константинович.

Директорът на Дом на Москва Борис Громов е познат на местната общественост и дългогодишен приятел на Сливен. Откривайки церемонията, той обяви, че бюстът на ген. Гурко предстои да бъде поставен в градинката до СГХГ, където започва ул. „Гурко”. Намеренията на инициаторите на дарението са тържественото откриване на паметника да стане на 3 март по повод 135 – годишнина от Освобождението на България.

Снимки

Дом на МоскваДом на МоскваДом на МоскваДом на МоскваДом на Москва