Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов ще участва в дебата на лидерите на ЕС по многогодишната финансова рамка на съюза до 2020 г.

07 февруари 2013 09:28, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1746
---

Министър-председателят Бойко Борисов заминава за Брюксел, където днес и утре ще се проведе редовното заседание на Европейския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. На него държавните и правителствените ръководители на държавите-членки ще обсъждат многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020г.; търговската политика на съюза и външнополитическите отношения на ЕС с някои страни. Акцент в дебатите ще бъде постигането на споразумение по параметрите на новия европейски бюджет, с оглед на вътрешнополитическия календар в редица държави- членки и предстоящите избори за Европейски парламент.

На предстоящото заседание на Европейския съвет, България ще продължи да следва досегашната политика на обосновано и активно отстояване на националните приоритети, като бъдат отчетени новите предложения на председателя на Европейския съвет, а именно: постигане на максимално възможното увеличение на средствата за страната спрямо настоящата многогодишна финансова рамка в общия национален пакет; осигуряване на възможно най-високо финансиране за кохезионната политика; осигуряване на финансиране за извеждане от експлоатация на 4-те ядрени реактора на АЕЦ „Козлодуй"; запазване на нивата на финансиране за страната ни по Общата селскостопанска политика.

В Брюксел министър-председателят ще бъде придружаван от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и от министъра на външните работи Николай Младенов.