Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мирослав Найденов и Десислава Танева откриха изложението по пчеларство в Плевен

08 февруари 2013 12:31, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1635
Мирослав Найденов и Десислава Танева

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева присъства на 11-тото изложение по пчеларство в Плевен. Заедно с министъра на земеделието Мирослав Найденов прерязаха лентата при тържественото откриване на проявата. Участниците са 130 от над 16 страни.

Министър Найденов информира, че се разширява обхвата на програмата за пчеларите, а в бъдещия програмен период е извоювано правото на пчеларите да бъдат директни бенефициенти на европейски средства за укрепване на сектора. „Като държава ще направим всичко възможно да заемем тези запазени ниши на българския мед, който е неподражаем, от най-висок клас и заслужава своето място заедно с българското розово масло и киселото мляко като символи на България”, каза министърът на земеделието.

В изложението участват и сливенски фирми – производители на пчеларско оборудване и пчелари. Някои от тях заявиха, че развиват своята дейност с работа по европейски програми.

По време на изложението се състоя представяне от дирекция "животновъдство" на МЗХ на новостите в Националната програма по пчеларство за периода 2011-2013 г. и начините за кредитиране от ДФ „Земеделие”.

По-късно, заедно с министър Найденов, Десислава Танева ще вземе участие и в заключителната част на Националната среща на земеделските производители в България, която се провежда на Златни пясъци.

 

Снимки

---------------