Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Стойнев посети „Е. Миролио“ - Сливен

24 февруари 2014 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1300
Снимка 1

На 24.02.2014 г. на посещение в Сливен е министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. В програмата му е включено посещение на „Едоардо Миролио“, както и среща със сливенския бизнес. Той е придружаван от областния управител Корнелий Желязков, народните представители Валери Жаблянов и Деян Дечев и кмета на община Сливен Кольо Милев.

От презентацията на г-н Миролио стана ясно, че през тази година компанията му ще инвестира 55 млн. лв. основно в Сливен чрез серия от проекти. Те включват подмяна на остаряло машинно оборудване, поставяне на нови машини за увеличаване на производството и разширяване на продуктовата гама. Ще бъдат построени нови производствени помещения за готови платове. Ще бъдат разкрити и 200 нови работни места. Фирмата ще търси нови пазари в чужбина, като принципите в работата й остават качество, иновации и растеж. Г-н Миролио сподели, че двама негови бизнес партньори - от Австралия и италианско-швейцарски холдинг, също ще да инвестират в Сливен.

Министър Стойнев каза, че по негова инициатива в страната се провеждат срещи с големи инвеститори, за да се изслушат техните намерения и виждания. Той подчерта, че основна цел на правителството е подобряване на бизнес климата и статистическите данни сочат, че той наистина се подобрява. „България тръгна по пътя на икономическия растеж, България се отлепя от дъното, но е необходимо страната ни да има още по-голям икономически растеж“, заяви той. Очакванията са за 2% растеж на икономиката през годината. Правителството провежда мащабна акция за намаляване на лицензионни, регистрационни и разрешителни режими. В момента се подготвят промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Той трябва да стане много по-съкратен и по-опростен и да се намали бюрократичната тежест, да се даде повече шанс на инвеститорите и да се откриват нови работни места.

Министър Стойнев каза още, че не е доволен от напредъка по програма „Джеръми“. В нея е бил налят голям ресурс, който обаче не е достигнал до бизнеса. Това е наложило промяна в концепцията на програмата съобразно потребностите на българския бизнес. За следващия програмен период 72% от средствата по програмата ще бъдат насочени за предприемачество, експортна дейност, подобряване на производствените процеси, а около 25% - за зелена енергия и ефективно производство.

Драгомир Стойнев посочи завода на Едоардо Миролио като добър пример за сътрудничество с областната управа и местната власт, за което благодари. След брифинга италианският домакин покани гостите на обиколка из производствените цехове на завода.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6