Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков е уведомен от МЗХ за среща на министерството с представители на търговците на зърно

12 октомври 2009 17:44,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1363

Областният управител г-н Марин Кавръков е уведомен от Министерство на земеделието и храните, за проведена среща на заместник-министър Преслав Борисов с представители на търговците на зърно.

Зам.-министър Борисов е съобщил, че заедно с Националната служба по зърното и фуражите се предприемат мерки за промяна на условията и контрола по производство и съхранение на зърното в България. Проучва се френския модел на работа, който да бъде адаптиран към българските условия с представителите на различните звена в сектора, е уверил зам.-министър Борисов участниците в срещата.

Предложено е още да се създаде експертна група за изпълнение на конкретни задачи в сектора, с представители на МЗХ, НСЗФ, Парламентарната комисия по земеделие и гори и специалисти от бранша.

Основен проблем, който е бил дискутиран още е нелоялната конкуренция от търговци, които избягват проверките за качество. Те са конкурентни с предлаганата от тях по-ниска изкупна цена към производителите, но липсва отговорност за качествените показатели на стоката.

Разгледан е въпроса и с износ на зърно от България във връзка с разминаване на показателите за качество на зърното.

Срещата е продължение на досега водените от заместник-министъра разговори с представители на различните браншови организации, свързани със сектор зърнопроизводство.