Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Георги Стоянов, ГЕРБ: Санирането на панелните жилища ще удължи живота им с 20-30 години

26 септември 2014 15:57, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1848
---

Кандидатът за народен представител от листата на ПП ГЕРБ-Сливен Георги Стоянов определи като много амбициозна и положителна програмата за енергийна ефективност, която предлага ГЕРБ при следващ управленски мандат. При реализацията й по-голямата част от панелните жилища ще бъдат санирани. Средствата, предвидени за това, са в размер на около 2 милиарда лева.

 

„Към момента в България има около 700 000 домакинства, които живеят в такива жилища. Трябва да се има предвид, че първият жилищен блок от панелното строителство е построен преди около 40 години, а по технологични норми животът на едно такова жилище е 50 години. Заедно с повишаването на енергийната ефективност, чрез програмата ще се удължи и живота на сградите, които в 10-годишен срок биха могли да се санират и реновират за поне още 20-30 години”, каза Георги Стоянов.

 

Той се срещна с избиратели от Сливен, заедно с доц. Петьо Келевеждиев –пети в листата. Доц.Келеведжиев заяви, че сред основните приоритети в програмата на ГЕРБ е образованието. Предвижда се приемането на Закон за предучилищното и училищното образование, Закон за висшето образование, както и на Закон за насърчаване на научните изследвания. Според него, ще се търси синхрон между образованието, съвременните технологии и научните постижения.