Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков уведомява за предстоящото влошаване на времето

11 декември 2009 15:17,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1343
зимна обстановка

На 11.12.2009 г. в Областна администрация се получи информация от „Оперативен комуникационно- информационен център” на ТД „Гражданска защита”- Сливен, относно прогнозата за времето на 12.12.2009 г.

Областният управител г-н Марин Кавръков се запозна с информацията за предстоящото влошаване на времето. Всички отговорни институции трябва да предприемат необходимите мерки за намаляване на евентуалните последствия за населението.

По данни на Метеорологичния център на ВВС започналият още предната вечер в някои райони слаб снеговалеж, постепенно ще обхване цялата страна и през деня ще се засили. Ще се образува 10-15 см. Снежна покривка, която на места в Сверена България ще достигне 20-25 см., а в планинските райони – до 30-40 см. Този снеговалеж, както и намалената под 50 м. видимост, силно ще затрудни движението на автомобили. На много места пътищата ще са заледени. Вятърът ще бъде от североизток- север 6-9 м/с, като вечерта в Източна България ще се засили до 10-15м/с.

Минимални температури: между -3 и +2 градуса

Максимални температури: между +0 и +5 градуса

Настоящата информация се публикува в сайта на Областна администрация за да информира гражданите и фирмите, за предстоящите резки промени в климата.

Областният управител г-н Марин Кавръков препоръчва на гражданите, транспортните и туристически фирми да се въздържат от пътуване поне няколко дни, а ако това е невъзможно да подготвят транспортните средства за предстоящите влошени метеорологични условия.