Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Областна администрация – Сливен се проведе среща със заместник-министъра на здравеопазването д-р Валерий Митрев

17 декември 2009 16:49,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1999
среща

На 17.12.2009 г. по инициатива на областния управител г-н Марин Кавръков в Областна администрация – Сливен се проведе среща със заместник-министъра на здравеопазването д-р Валерий Митрев и представители на здравните заведения от област Сливен.

На срещата присъства заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев, г-жа Нели Кадиева – заместник областен управител на областна администрация Ямбол, Д-р Светослав Славов – директор на РЗОК – Сливен, Д-р Недялка Чолакова – директор на РЦЗ – Сливен, Д-р Юлия Бянкова – председател на БЛС, изпълнителните директори на МБАЛ „Д-р Иван Силимински” – Сливен, МБАЛ Нова Загора, МБАЛ Ямбол, МБАЛ Котел, управителите на ДКЦ 1и ДКЦ 2, заместник-кметовете на община Сливен, Нова Загора, Котел и Ямбол и др.

Областният управител г-н Марин Кавръков запозна присъстващите с основната тема на срещата, а именно новата Национална здравна карта. Той изрази притеснението си, че ако бъде приета във вида, в който е изготвена сега е възможно отпадането на някои лечебни заведения. Той сподели още безпокойството си, че е възможно община Котел да остане без многопрофилна болница, както се е случило преди четири години с Твърдица. Той предложи на присъстващите да се помисли сериозно за създаване на Здравно обединение за територията на област Сливен и област Ямбол, което е вариант за разрешаване на проблема. Това обединение ще е с оглед на икономии в изразходването на средства и оптимизиране на персонала.

Заместник-министърът д-р Валерий Митрев запозна присъстващите с новата Национална здравна стратегия и с напълно новата философия в здравеопазването, според която тя ще бъде един отворен документ. Той информира присъстващите също, че на регионалните комисии по изработка на регионалните здравни карти са дадени големи права, тъй като по места информацията е най-точна. За региона на Сливен заместник-министърът съобщи, че съществуват известни проблеми с териториалното разпределение на лечебните заведения, тъй като има големи площи с разпръснато население.

Бяха коментирани въпроси свързани с новия рамков договор в сферата на здравеопазването, приемането на който ще предстои в близките дни.

Д-р Валерий Митрев отговори на всички въпроси поставени от присъстващите.

Бе дадена пресконференция за местните електронни и печатни медии.

Снимки

срещасреща