Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ева Паунова стана председател на Интергрупата по младежки политики в Европейския Парламент

05 февруари 2015 12:22, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1527
---

В сряда, 4 февруари 2015 г., се състоя първата среша на Интергрупата по младежки политики на Европейския парламент. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която е един от основателите на групата, беше избрана за председател, заедно с Ейдер Рубиал (Испания) и Тери Рейнтке (Германия). Тази интергрупа е една от най-големите платформи в ЕП с повече от 120 членуващи евродепутати, като предоставя възможност на представители от различни страни и политически семейства да работят заедно по младежки въпроси.

"Обединявайки се около една кауза и заемайки силна обща позиция, ние можем да постигнем реален напредък в областта на заетостта, образованието, възможностите за реализация на младите хора. За тази цел е важно идеите, които обменяме тук, да намерят реално отражение в европейското законодателство и силен отзвук в общественото пространство", подчерта Ева Паунова. Българският евродепутат посочи, че основаването на Интергрупата по младежки въпроси се случва в знаков момент - в същия ден Европейската комисия засили своята работа по Инициативатата за младежка безработица, като предостави допълнителни средства за нейното осъществяване.

"Решението на Комисията да отдели 1 млрд евро за борба с младежката безработица е поредното доказателство, че ЕС се стреми да създаде по-добри условия за живот и развитие за младите хора. Младежката интергрупа в Европейския парламент, която ще позволи на евродепутатите да синхронизират и фокусират своята дейност, е друга важна крачка в тази насока. Всички институции и политически семейства заставаме зад интересите на младите хора и резултатите от това няма да закъснеят". Това коментира българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП по повод съобщението на Европейската комисия, което предвижда увеличаване на финансирането за борба с младежката безработица до 30 пъти. Според тези промени, България ще разполага с над 16 млн. евро за осъществяване на релевантни проекти.