Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Да изчистим област Сливен заедно!

16 април 2015 17:16,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 2315
Да изчистим област Сливен заедно!

„Да изчистим България заедно” е пълното наименование на тазгодишната национална инициатива на bTV, в която се включват все повече институции и граждани от цялата страна.

В Областна администрация Сливен на 16.04.2015 г. се проведе информационна среща, на която бяха обсъдени основните дейности по почистването, както и новостите спрямо миналогодишните кампании. Петата национална проява по почистване ще включва 5 отделни неделни дни, в които ще се почистват различни по вид проблемни зони в урбанизираните територии и извън тях.

 

Датите за 2015 година са:

10 май – това е определеният за Европейски ден за почистване – дейностите ще бъдат свързани с почистване в населените места;

17 май – по повод Деня на спорта, почистването ще бъде съсредоточено върху местата за отдих и спорт;

31 май – По повод Деня на детето ще бъдат почиствани детските площадки;

7 юни – по повод Национален ден на природните паркове, който се отбелязва на 8 юни, почистване ще се извърши в природните паркове и защитените територии в България;

27 юни - “Let`s do it, Danube!” – това е денят за почистване на водоеми и реки, като в национален мащаб значително внимание ще се отдели на р. Дунав.

 

На информационната среща присъстваха ръководният кабинет на Областна администрация, мениджърът на проекта – Мария Лазарова, изпълнителният директор на Асоциацията на еколозите от общините в България Николай Сиджимов, експерти по екология от общините в област Сливен, представители на Регионален инспекторат по образованието, Регионална здравна инспекция, горски стопанства, младежки и екологични организации.

През изминалата година, в рамките на кампанията, в област Сливен са почистени 31 нерегламентирани сметища и 19 маркирани места. За новата кампания е създадено мобилно приложение, наречено „Да изчистим България”, което може да бъде изтеглено както за информация на вече обозначени места, така и за обозначаване на нови нерегламентирани сметища и замърсени участъци – всеки, който разполага с приложението, може да снима и добави сигнал, който да бъде включен в картата. Така мястото може да бъде предвидено в дейностите в този от дните за почистване, в чиято категория спада.

Ръководствата на всичките 28 областни и 264 общински администрации отново са активни участници в предстоящото почистване, декларирайки своята готовност да съдействат в информирането, координацията, както и с лично участие.

Снимки

Да изчистим област Сливен заедно!