Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров взе участие в честванията на 24 май в Сливен

24 май 2015 18:02,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 642
24 май

На 24 май 2015 г. с празнично шествие по главната улица на Сливен започна честването на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Ученици, учители, граждани, гости на града и официални лица, преминаха по главната улица , за да стигнат до пл. „Хаджи Димитър”, където се проведе официалната церемония в чест на празника.

В мероприятията се включи и областният управител Димитър Сяров, който беше гост и на провелата се вчера церемония по присъждането на наградата „Аргира Жечкова”. За носител на наградата за 2015 г. бе избрана г-жа Таня Станчева – учител в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, гр. Сливен.

Г-жа Станчева бе сред официалните гости на днешната церемония и произнесе слово, посветено на 24 май. Присъстваха още народните представители Мария Белова, Иван Славов, Петър Петров и Таско Ерменков, кметът на община Сливен Кольо Милев, общински съветници, културни дейци, общественици, ръководители и служители на институции.

С изпълнения по повод празника се включиха и изпълнители от XIX международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”.