Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен в подкрепа на малките хора

12 юни 2015 16:28,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 881
Областна администрация Сливен в подкрепа на малките хора

На 12.06.2015 г. в Областна администрация Сливен се състоя първата работна среща с представител на организация на хората с нисък ръст в България.

Заместник областният управител Камен Костов се срещна с президента на Национална организация „Малки български хора“ – инж. Светослав Чернев и с майка на дете от гр. Сливен, което също е представител на малките хора. Целта на срещата беше да се запознае ръководството на администрацията с проблемите, които срещат малките хора в България и да се намерят общи решения за улесняването на тяхното ежедневие и подобряване на социалния живот на тези, живеещи на територията на област Сливен. Г-н Чернев запозна заместник областния управител с основните искания за подкрепа, най-важното сред които е помощта за намирането на хора от тази група.

Камен Костов изрази подкрепата на ръководството относно всичко, което би могло да се направи от страна на Областна администрация Сливен в подкрепа на хората с нисък ръст. Предстоят още срещи и дейности в подкрепа на бъдещото партньорство на организацията и областната администрация и в посока подкрепа на социалния живот на хората с нисък ръст – предвижда се Областна администрация да бъде център за периодични срещи на малките български хора и техни съмишленици.

Предвижда се да бъде организирана среща, която да събере малките хора от областта и представители от цяла България на обща среща. Ще бъдат организирани и съпътстващи мероприятия, които да насочат вниманието на обществото към тази социална група и да повиши толерантността в тази посока.

Снимки

Областна администрация Сливен в подкрепа на малките хора