Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински съвет Сливен може да реши съдбата на пирамидата до общината

02 декември 2015 13:46,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 890

Общинският съвет може да реши съдбата на пирамидата до общината, тъй като съществуването й не е от компетенцията на кмета на община Сливен, съобщи днес заместник-кметът Стоян Марков. Той припомни, че до Общински съвет Сливен е направено предложение от Сдружение „Сливналии за развитие на образованието и културата” за поставяне на географски знак със световните посоки в площадните пространства около общината. От своя страна местният парламент е дал съгласие за поставянето на географски знак, а упълномощен член на Сдружението е подал заявление до главния архитект на Община Сливен за издаване на разрешение за поставяне на обекта.

„Бившият кмет на община Сливен е имал право в седем дневен срок от постановяването на решението на ОбС – Сливен да изкаже своето становище за монтирането на географския знак, но не го е направил. Сред обществеността на Сливен има най-различни мнения - от запазване със изменение до премахване. Сега съдбата на знака, изразяваща се в запазване, изменение или премахване, би могла да бъде единствено определена от Общински съвет – Сливен, тъй като той е органът, който може да вземе ново решение, съобразено с общественото мнение.

Марков посочи, че поставянето на пирамидата е законосъобразно и не е в нарушение на проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Той изрази надежда, че правилното решение за съдбата на пирамидата ще вземе Общински съвет – Сливен.