Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината предприема мерки за осигуряване на безопасността на учениците в учебните заведения

02 декември 2015 14:42,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 731
...

„Около някои училища има необходимост от изграждане на повдигнати пешеходни пътеки. Трябва да се осъществи експертиза и премахване на неизползваеми постройки в дворовете на учебните заведения. Необходимо е да се подобри осветеността около тях. Установено е, че има разрушени огради и оградни съоръжения, необходимост от изграждане на отделни входове към дадени учебни заведения, необезопасени строежи и електрически табла”. Това са част от констатациите на Комисията по мерките за осигуряване на безопасността на учениците в учебните заведения. Те бяха представени днес на пресконференция на общинското ръководство от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

„Предстои една прецизна проверка на подбраните охранители, тъй като това беше желанието на директорите на училищата. Мерките, които сме набелязали са в краткосрочен и дългосрочен план, уточни зам.-кметът.

 

Кметът Стефан Радев изтъкна, че желанието на администрацията е мерките да се изпълнят бързо. „Знаете откъде идва нашето ограничение, от липсата на каквито и да било средства. Но колкото и да е трудна ситуацията, набелязаните мерки трябва да се изпълнят, посочи кметът на Сливен.

 

Пепа Чиликова съобщи още, че в община Сливен са набелязани и мерки по осигуряване на безопасността на учениците от Районното управление на МВР в Сливен.

 

Комисията е включвала представител на община Сливен и на Областната дирекция на МВР. Проверено е състоянието на прилежащите дворни пространства около учебните заведения.

 

Проверката е осъществена по инициатива на кмета на Сливен, след среща с директорите на общински и държавни училища през ноември, по повод трагичния инцидент в гимназията по икономика, при който загина деветокласничка.