Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Разнообразна програма за коледно - новогодишните празници предлага община Сливен

03 декември 2015 15:12,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 715

От днес започват културните прояви, свързани с коледно – новогодишните празници в Сливен. Тази вечер от 18 часа в залата на НТС ще се състои празничният концерт на Симфоничен оркестър – Сливен, в който специално участие ще вземат младите таланти на България - пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови. Коледната елха за жителите и гостите на Сливен по традиция и тази година е разположена на пл. „Цар Освободител”. Дървото ще огрее площада пред кметството в понеделник от 17 часа, като запалването на светлините му ще бъде съпроводено с музикална програма и фойерверки, съобщи началникът на отдел „Образование, култура и вероизповедания” към община Сливен Ваня Шишкова.

 

Празничната програма на община Сливен включва още благотворителни базари, коледни арт-работилници, детски представления, изложби и концерти на АНПТ – Сливен, млади изпълнители от Детски комплекс и детски хор „Дружна песен, както и на самодейни състави към сливенски читалища.

 

На 18 декември в РБ „Сава Доброплодни” от 10 часа ще бъдат отличени участниците в конкурсите за коледна картичка и пожелание „Коледна магия” и в литературния конкурс „Писмо до Дядо Коледа”. От 18 часа в залата на НТС ще се състои коледният концерт на сливенския симфоничен оркестър.

 

На 21 декември от 11 часа в зала „Сирак Скитник”, ХГ „Димитър Добрович” ще връчи отличия на децата, участвали в Националния конкурс за коледна картичка „Весела Коледа за всички”, а в навечерието на Рождество Христово – 22 декември РБ „Сава Доброплодни” от 16 часа ще представи изложба с отличени творби от конкурса „Приказна Коледа” на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович”.

 

На 25 декември от 9 часа в Катедрален храм „Св. Димитър” ще се състои празничната света литургия, а от 12 часа на пл. „Цар Освободител” е предвидено да започне коледното градско веселие, в което участие ще вземе Младежки танцов ансамбъл „Браво” при НЧ „Хаджи Димитър – 1937”.

 

В новогодишната нощ жителите и гостите на града, които са решили да посрещнат Новата 2016 година на площада, ще могат да вдигнат новогодишна наздравица на общоградското веселие на пл. „Цар Освободител”, а в първите минути на Новата година празнични илюминации ще осветят небето над града.

 

От общинското ръководство съобщиха вчера, че се ангажират догодина, програмата за коледно – новогодишните празници да бъде обновена и изразиха надежда, че тази година гражданите и гостите на Сливен ще се забавляват с мероприятията, които им предлага празничната програма.

 

Цялата празнична програма на община Сливен може да видите тук: http://www.sliven.bg/doc/kultura/Kulturna_programa_Koleda_2015-2016.pdf