Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

РБ "Сава Доброплодни" отбеляза годишнина от рождението на своя патрон

03 декември 2015 15:14,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 676

Културни дейци, интелектуалци и официални лица се събраха днес в РБ „Сава Доброплодни”, за да отбележат 195-годишнина от рождението на Сава Хаджиилиев – Доброплодни и 60 години от създаването на културния институт. Част от мероприятията, посветени на празника, беше и откриването на документалната изложба „Един живот на ползу роду“ във фоайето на библиотеката.

 

По време на инициативата Игор Чипев - журналист, фотограф, книгоиздател и експерт в Министерството на културата, бе удостоен с награда от името на библиотеката. Тя му беше връчена от зам. – кмета по Хуманитарни дейности в Община Сливен Пепа Чиликова. Отличието е присъдено на Игор Чипев за заслуги към развитието на библиотечното дело и цялостна дейност. От своя страна, той изрази благодарност за наградата и обеща и в бъдеще да продължи да оказва помощ и подкрепа на РБ „Сава Доброплодни”. Награди за добра съвместна работа със сливенската библиотека получиха и бизнесмените Здравко Костадинов и Димитър Чулин. Връчените им отличия са копия на националната награда „Константин Константинов”, която библиотеката ежегодно присъжда за принос в книгоиздаването за деца.

 

Мероприятията по отбелязване на годишнината продължиха с научна сесия на тема „Сава Доброплодни – живот и дело. Нови изследвания“, а на 4 декември в библиотеката ще се проведат открити уроци, посветени на живота и делото на Сава Доброплодни. Те ще бъдат посещавани по график от учениците на сливенски училища.

Снимки