Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев откри Националния фестивал на детската книга в Сливен

09 май 2016 11:57,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 714
Кметът Стефан Радев откри Националния фестивал на детската книга в Сливен

Кметът Стефан Радев откри 18-тото издание на Националния фестивал на детската книга, който се провежда от 9 до 11 май в Сливен.

"Щастлив съм, че за 18-ти път се провежда този светъл и приказен празник, в който много автори, илюстратори и издатели ще запознаят малките си читатели с най-добрите постижения в детската книга. Надявам се, че проявите, включени във фестивалната програма, ще Ви донесат много положителни емоции и ще Ви заредят с много вяра и оптимизъм за това, че детската книга ще продължи да бъде неизменен спътник в духовния живот на децата", каза Радев. Той благодари на инициаторите и на всички, допринесли това събитие да се превърне в културен форум с национален и международен престиж, както и обичан, и очакван празник от децата на България.

Официалното откриване на Националния фестивал на детската книга се състоя в Драматичен театър "Стефан Киров". Събитието започна с концерт - спектакъл с участието на Иван Стоянов от „Детска Евровизия-2015“, на младия талант на Сливен Станислав Илиев, познат от конкурса „България търси талант- 2016“, на мажоретки от танцова формация „Вълшебни ритми” при ЦДГ „Вълшебство” –Бургас, балерините Десислава Русева и Биляна Николова от акробалет „Тиара” към Военен клуб - Айтос, танцьори от балет „Барби“ - Сливен, изпълнители от вокална формация „Морски песъчинки“ - Бургас и вокална група „Славейче“ - Сливен.

Сред официалните гости на събитието бяха още народните представители Мария Белова и Галя Захариева, областният управител Татяна Петкова, заместник-кметът Пепа Чиликова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, екипът на Симона Мокрева - "кмет за един ден", представители на Община Сливен, на Областна администрация - Сливен и други институции. Проявата бе уважена от деца и много гости.

Националният фестивал на детската книга се провежда по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация - Сливен, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства. Събитието се провежда под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Председател на Организационния комитет на фестивала е кметът на община Сливен Стефан Радев.

Снимки

Кметът Стефан Радев откри Националния фестивал на детската книга в СливенКметът Стефан Радев откри Националния фестивал на детската книга в Сливен