Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Симона Мокрева, „кмет за един ден” и нейният екип управляват днес община Сливен

09 май 2016 12:04,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 696
...

По инициативата „Управляваме заедно” на 9 май Симона Мокрева стана кмет за един ден на община Сливен, Дима Валентинова – заместник-кмет "Икономическо развитие", Даяна Димова - заместник-кмет по "Хуманитарни дейности" и Цветомир Иванов – секретар на община Сливен. Председател на Общинския съвет за един ден е Ивон Иванова.

Учениците бяха посрещнати в официалната зала на общинската администрация от кмета Стефан Радев и неговите заместници Стоян Марков, Пепа Чиликова, Валя Радева, както и от председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

„Да бъдеш кмет е чест и отговорност! Решенията, които вземам ежедневно, засягат живота на много хора и всеки един момент от работата на кмета изисква концентрация и сериозно отношение, посочи кметът на Сливен Стефан Радев. „С моите колеги от общинското ръководство се радваме да се включим в инициативата. За нас ще бъде интересно да видим през Вашите очи как изглежда една институция отвътре, да почерпим от Вашата енергия и любознателност.”

Ръководителят Ана Маринова представи накратко инициативата и дейността на Общинския детски съвет, след което всяко от децата зае мястото при своя титуляр – кмет, зам.-кметове, секретар на общината и председател на Общинския съвет. „Учениците в Общинския детски съвет вече 8 години участват активно в организационния живот на своите връстници, разказа Маринова. Тя сподели, че детския съвет работи по френски модел.

По-късно младите управленци, заедно с ръководството на община Сливен, се включиха в откриването на Фестивала на детската книга. Кметът за един ден Симона Мокрева и нейният екип днес ще присъстват на събития, организирани за 9 май, ще се срещнат с ресорни експерти от общината, като имат възможност да задават своите въпроси и да отправят препоръки към общинското ръководство.

„Управляваме заедно“ е проект на Общинския съвет на децата – Сливен, който е в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“. Осъществява се в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

Снимки

.........