Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Младежи от Общинския съвет на детето управляват областта днес

09 май 2016 13:05,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 762
Снимка 1

На 09.05.2014 г. представители на Общинския съвет на детето управляват област Сливен за един ден.

Ученици заеха мястото на областния управител и неговите заместници. Точно в 9.00 ч. те проведоха оперативка и разпределиха задачите за деня.

Михаела Стефанова – 9-ти клас от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, седна в стола на областния управител Татяна Петкова и се запозна с процеса на вземане на решения в администрацията. Христо Козарев – 11-ти клас от ПМГ „Добри Чинтулов“, и Стефани Дечева – 9 клас от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, проучиха отблизо дейността на заместник областните управители Камен Костов и Веска Вълчева.

Младежите имат възможността да се запознаят от първо лице как протича един работен ден в Областна администрация Сливен. Те преминават през целия процес по разпределение и изпълнение на задачи, разрешаване на казуси и участват при вземане на решения. Тримата съпровождат областния управител и заместниците на всички мероприятия, които се провеждат през днешния ден.

„Управляваме заедно“ е проект на Общинския съвет на децата – Сливен, който е в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“. Осъществява се в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4