Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДОБРИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ ПРАКТИКИ В СОК „КАМЧИЯ”

16 май 2016 19:49,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 8 години, брой четения: 2197
квалификация

Това бе темата на обучителния семинар за учители от Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов”, проведен на 13 и 14 май 2016 г. в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Комплексът се намира на около 25 км южно от Варна, в устието на река Камчия, сред лонгозна гора, в съседство с природен резерват, непосредствено до широката плажна ивица. Започнал дейността си през 2001 г., днес той осигурява възстановяване и укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на ученици от столицата на Русия – Москва, но приема групи и от други райони на Русия, от България и от други страни. Капацитетът му е 2200 ученици на смяна.

Участниците в семинара разгледаха модерните учебни кабинети, оборудвани с интерактивни дъски, лабораториите, лекционните и изложбените зали, хореографската зала, физкултурните салони, спортните игрища. В Славянския център имаха вълнуващ разговор с неговия ръководител Владимир Стоянов. Освен беседата, в съпровод на китара чуха песни на старобългарски и на черковнославянски език. В Авиокосмическия център гостите бяха посрещнати от дубльора на втория български космонавт, Владимир Стоянов и изживяха незабравими мигове под „звездното небе” на цифровия планетариум. В богатата библиотека на комплекса се срещнаха с ръководителката на обществения център "Граф Игнатиев - рицар на Балканите"- Юлия Георгиева. Мотивът за тази среща бе обстоятелството, че хуманитарната гимназия е разположена на едноименната сливенска улица, но силно впечатление направи системният подход по конкретен проблем, демонстриран от учителката.

В частното българско средно училище „Юрий Гагарин”, което вече две години ползва базата на комплекса, бе посетен урок по български език и литература в осми клас. Тук учителката работи в паралелка от шестима ученици и с пълен набор от най-съвременни учебно-технически средства. Отделно пък са добрите условия за целодневно обучение – като кадрова и материална обезпеченост.

Демонстрацията на работа в най-модерна образователна среда, получените отговори на всички поставени въпроси, дискутираните казуси от училищния живот, за учителите от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” – Сливен бяха поредната възможност за запознаване с добри педагогически практики. Видяното в СОК „Камчия” още веднъж убеждава, че съвременен образователно-възпитателен процес, използващ най-новите образователни технологии в една богата материална среда, е невъзможен без инвестиции, без доверие и без обществена съпричастност.

Снимки от новината

Снимки

квалификацияквалификацияквалификацияквалификация