Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен, по повод 30 години от създаването му

16 май 2016 19:50,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 632
Кметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването му

Кметът Стефан Радев награди с почетния знак – плакет на община Сливен, Инженерно -педагогическия факултет – Сливен към Техническия университет в София, по повод 30 години от създаването му.

Наградата е по решение на постоянната комисия по символиката към Общинския съвет, на основание на чл.59 /3/ от Наредбата за символика на община Сливен.

Стефан Радев връчи отличието на заместник - ректора на ”Факултет и Колеж-Сливен” проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков тази вечер на тържествено събрание - концерт в голямата зала на Драматичния театър ”Стефан Киров”.

„През годините висококвалифицираните преподаватели доказаха своя професионализъм при подготовката на добри специалисти, които се реализират успешно в България и по света. През тези 30 години успяхте да съхраните традициите на образованието, съчетавайки ги с новаторство в образователните технологии и така да отговорите на предизвикателствата на времето”, посочи в словото си кметът на Сливен.

Радев пожела на всички преподаватели, служители и студенти здраве, сила на духа и воля за утвърждаване на високите стандарти, които е наложило висшето училище през годините като модел за развитие на млади специалисти по високи европейски стандарти.

Проф. дтн инж. Георги Михов - ректор на Технически университет в София произнесе слово за 30-годишния юбилей на Инженерно-педагогическия факултет, който е правоприемник на Центъра за подготовка и повишаване на квалификацията на инженерно-педагогически кадри, разкрит през 1986 година. Във Факултета в Сливен се обучават студенти от степени „бакалавър“ и „магистър“, и образователна и научна степен „доктор“. В ИПФ -Сливен бе реализиран единственият по рода си в страната проект: „Автомобил, произведен в България”.

Със златен медал на ТУ София бяха наградени бивши и настоящи преподаватели, както и общественици, допринесли за изграждането и утвърждаването на ИПФ – Сливен.

По повод юбилейната годишнина беше организирана изложба „Ретро техника”, ретроспективната фотоизложба за живота на висшето училище, кръгла маса на тема „Образователни практики в сътрудничеството между средни и висши училища”.

Бяха поднесени приветствия от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от министър-председателя Бойко Борисов, от министъра на образованието Меглена Кунева. Благослов произнесе владиката на Сливен Иоаникий, поздрав поднесе и областният управител. Гости на днешния празник бяха Явор Нотев – зам.-председател на НС, зам.-министърът на образованието Красимир Киряков, бивши преподаватели и студенти, много граждани.

Празничен концерт изнесоха Симфоничният оркестър в Сливен и Орлин Горанов, китарен ансамбъл „Кода”, балет Империа”, вокален ансамбъл „Фортисимо” при музикалното училище в Бургас, Ансамбъла за народни песни и танци в Сливен.

 

16 май 2016 година

Сливен

 

Снимки

Кметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването муКметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването муКметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването муКметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването муКметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването муКметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването муКметът Стефан Радев награди с плакет Инженерно -педагогическия факултет в Сливен,  по повод 30 години от създаването му