Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител приветства академичния състав и студентите по случай 30-годишнината на ИПФ-Сливен

17 май 2016 11:33,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 691
Снимка 1

На 16.05.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше сред официалните гости на тържественото събрание-концерт в Драматичен театър „Стефан Киров“ по повод 30-годишнината на Инженерно-педагогически факултет – Сливен към Технически университет – София.

„Вече 30 години факултетът е място, където се срещат амбициите, въображението и труда на студентите с модерните инженерни знания, поднесени с вещина от преподавателите. Години, през които учебното заведение израсна, утвърди се, модернизира се и достигна европейските образователни стандарти“, каза Татяна Петкова в приветствието си към академичния състав и студентите на сливенския ВУЗ.

На студентите тя каза, че имат привилегията да се учат в първия промишлен град на Възрожденска България, прераснал във водещ промишлен център в наши дни. Областният управител ги призова да развиват традициите и да ги пренасят в бъдещето. „Убедена съм, че където и да се намирате, ще бъдете отворени към новостите, към знанията, ще се усъвършенствате и ще работите за просперитета на България“, каза още тя.

На основателите на учебното заведение, с чиито усилия е създаден Инженерно-педагогически факултет в Сливен, Татяна Петкова изказа благодарност. Тя благодари и на техните следовници – настоящите преподаватели, с чиито труд учебното заведение се е утвърдило като място за получаване на образование по съвременни специалности, като място за обучение на конкурентноспособни млади специалисти. Тя им пожела да продължават да подтикват към творчеството и любознателност студентите и да изграждат знаещи, можещи и мислещи професионалисти.

На всички областният управител пожела много здраве, благополучие, силна воля и все по-големи успехи.

Бяха отправени приветствия от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от министър-председателя Бойко Борисов, от министъра на образованието Меглена Кунева, а благослов произнесе Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. Гости на тържественото събрание-концерт бяха Явор Нотев – заместник-председател на Народното събрание, заместник-министърът на образованието Красимир Киряков, преподаватели и студенти, граждани.