Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Крепост "Туида" - Европейска нощ на музеите и галериите 2016г.

17 май 2016 14:59,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 646

Средновековна крепост „Туида“ за втора поредна година ще вземе участие в инициативата Европейска нощ на музеите и галериите 2016г. "За нас проявата има много емоционална стойност, защото миналата година се включихме за първи път и това беше първото ни представяне като екип", отбеляза ръководителят на крепост "Туида" Мая Иванова. Тя съобщи, че обектът ще е отворен за посещения на 21 май от 16 до 24 часа. Предвидената програма ще започне в 20 часа и ще приключи в 23 часа.

В тазгодишното издание на Нощта на музеите и галериите програмата на крепост "Туида" е повлияна от темата за огъня и фолклора, каза Иванова. Освен празничната програма, ще работят и всички туристически атракции, предлагани в обекта.

Жителите и гостите на града ще може да видят концерт на "Outhentic" - етно-джаз формация, създадена през 2012 година и първоначално позната с името Живко Василев Трио.

Цирк Де Ла Люлин - сборна формация от четирима човека, представя за първи път на сливенска сцена огненият спектакъл „Палячи“. Артистите Николай, Луиза, Филип и Иван обединяват дългогодишния си опит и умения в огненото шоу. „Палячи“ е уникален по рода си спектакъл, изграден чрез класически и съвременни циркови техники.

ПРОГРАМА

16:00 часа – Начало: Отваряне на обекта за посетители

20:00 ч. – 20:10 ч. – Откриване на програмата

20:10 ч. – 22:30 ч. – Концерт на група „Outhentic“ и Огнен спектакъл „Палячи“

23:00 часа – Край на програмата

24:00 часа – Затваряне на обекта.

Вход свободен!