Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен съгласува с полицията мерки за безопасност по време на „Рали Сливен” - 2016

26 август 2016 11:51,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 574

Кметът на Сливен Стефан Радев, началникът на РУ на МВР в Сливен Димитър Величков и председателят на Автомобилен спортен клуб „Скорпион” съгласуваха работна карта за съвместна работа по време на „Рали – Сливен” 2016 година.

Целта е всички институции, свързани с организирането и провеждането на автомобилното състезание на територията на община Сливен, да предприемат мерки за обезпечаването на безопасността на движението и ненарушаване на обществения ред.

От 2 до 4 септември ще се състои 36-то международно издание на „Рали – Сливен”. Състезанието ще се проведе на пл. „Хаджи Димитър”, центъра на Сливен и в планинските части на общините Сливен и Котел.

Скоростни етапи ще има по бул. „Стефан Стамболов”, трасето преминава през кръстовищата на бул. „Г. Данчев”, пред магазин „Лидл” и хотел „Брилянтин”. Организаторите предупреждават хората да са внимателни за живота и имуществото си. Да няма нерегламентирани пресичания на маршрута на ралито от пешеходци и велосипедисти.

Специалните скоростни етапи ще се провеждат главно в планинските части на общинските пътища. Струпването на много хора също крие опасности, затова зрителите трябва да са много внимателни и да се съобразяват с указанията на полицията, за да не се допускат престъпления и нарушаване на обществения ред от участниците и зрителите на ралито.

За осведомяване на гражданите ще бъдат предоставени конкретните места за наблюдаване на ралито и мерки за личната безопасност. Общинска охрана ще подпомага полицейските органи за обезопасяването на трасето и недопускане на инциденти със зрители по време на провеждане на състезанието.

Историята на Рали Сливен започва от 1976 година, когато се провежда първото състезание, като кръг от националния рали шампионат.

26.08.2016 г