Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Създаде се Инициативен комитет за набиране на средства за възстановяване на паметника на 6-ти артилерийски полк

26 август 2016 16:20,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 581
...

Инициативен комитет за набиране на средства за възстановяване на паметника на 6-ти артилерийски полк беше създаден днес. Първата среща се състоя при заместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

В Комитета влизат журналистите Гергана Христова /Сливен нюз/, която е сред инициаторите на идеята, Йорданка Раданчева – секретар на Обществен съвет за закрила на паметниците на културата в Сливен и Людмила Йоргова /Фокус/, Милена Чолакова, директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” в община Сливен, Бисерка Василева – началник на РУО, Николай Сираков - директор на РИМ, полковник Любомир Вачев - командир на под.22 220, о.з. майор Светлана Георгиева, Александър Александров – бивш служител в областната администрация, Атанас Чолаков – ръководител на Военен клуб – Сливен, Дора Куршумова – Обществен дарителски фонд, Димитър Карапчански – потомък на участници във войните на България.

Обсъдени бяха две възможности - за консервиране на паметника и търсене на трайно решение за цялостна реставрация и неговото възстановяване. Сред предложенията на Комитета е представителите на бизнеса, които имат договорни отношения с общината, да правят дарения в полза на местната общност, да се включат наследниците на участниците във войните на България и военно-патриотичните организации. Свои средства биха могли да дарят и предизборните щабове на политическите партии.

На безплатната прожекция на автокино на 6 септември ще се поставят кутии за дарения от зрителите. Общинската администрация има предложение да се поставят дарителски кутии в търговските вериги, както и в залите на всяка публична проява.

Следващата среща на Инициативния комитет е предвидена за началото на октомври. В нея ще вземе участие главният архитект на града, както и строителни и ландшафтни експерти.

26.08.2016г.