Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Медици от болница „Тракия“ – Стара Загора получиха днес наградата си от кмета на община Сливен Стефан Радев

10 ноември 2017 16:40, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 6 години, брой четения: 1924
---

Доц. Димитър Петков, д-р Антон Елкин и медицинската сестра Цонка Тодорова от болница „Тракия“-Стара Загора получиха значка на Община Сливен от кмета Стефан Радев. Наградата се дава заради проявен професионализъм и участие в 10-часова операция за спасяването на пострадала в катастрофа бременна жена и бебето й през месец юни 2017 г. На тържественото заседание на Общинския съвет по повод празника на Сливен – Димитровден, значки получиха и 22-ма медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Поради служебни ангажименти старозагорският екип тогава не успя да присъства на сесията и днес получи своята награда.

„Благодарим за визията ви спрямо нашето съсловие, защото имаме нужда от подкрепа. Затова наградата е ценна за нас. Работим много, а обикновено се гледа само лошото и невинаги се оценя колко се раздаваме в своята работа“, каза доц. Димитър Петков.

Кметът подчерта, че наградата е най-малкото, което може да се направи за хората, които в ежедневието изпълняват своите служебни ангажименти, особено, когато става въпрос за работа в името на здравето и живота на другите.

„Всеки се труди на своето поприще и често не получава признание, въпреки, че дава приноса си за обществото“, каза кметът Стефан Радев.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров каза, че връчването на наградите по време на тържествената сесия е бил много емоционален момент за служителите на болницата. „Рядко се казва колко хора сме спасили и излекували. Това, което направихте, особено за сестрите и санитарките, беше много мил жест“, каза д-р Петров.

Снимки

------------------------