Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

След дългогодишно прекъсване ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“

22 февруари 2018 10:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 682
---

Наградата „Сирак Скитник“ ще бъде връчена тази година след дългогодишно прекъсване.

Това стана ясно след състоялата се работна среща на зам. – кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова с представители на Съюза на българските художници – Сливен, художествена галерия „Димитър Добрович“ , Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ и художествена галерия „Йордан Кювлиев“.

Наградата е учредена през 1996 година и по традиция се връчва на Димитровден – празника на град Сливен. Нейни носители са художниците Йордан Парушев, Красимир Карабаджаков, Кунчо Кунчев, Атанас Парушев, Красимир Добрев, Галина Драгнева и др.

Престижният приз ще бъде част от Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен 2018 и ще бъде връчен на художника с най-добри постижения в изобразителното и приложното изкуство.

В изложбата ще вземат участие художници от различни части на България с произведения в областта на живописта, скулптурата, графиката и неконвенционалните форми на изобразително изкуство.

Селектирането на творбите за участие и наградите ще се определят от деветчленно жури, утвърдено със заповед на кмета на град Сливен Стефан Радев. То ще включва: представители на Община Сливен, Съюза на българските художници – Представителство Сливен, Дружество на художниците – Сливен, представител на спонсорите и Съюз на българските художници.

Творбите ще бъдат подредени в изложбена зала ,,Сирак Скитник” на Художествена галерия ,,Димитър Добрович” – Сливен.

Журито ще присъди и награди за първо, второ и трето място в категориите – живопис, графика, скулптура и по една награда за неконвенционални форми, за млад автор и за сливенски художник.

Организатори на изложбата са – Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, Съюз на българските художници – Представителство – Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.

22.02.2018 г.

 

Снимки

---