Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премахнати са падналите от бурята дървета в планинската част на общината

27 февруари 2018 17:00,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 890
---

С увеличаване на ресурса от технически единици и аварийни екипи от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” и Държавно горско стопанство- Сливен всички паднали от бурята дървета са премахнати. Това даде възможност пътищата от общинска пътна мрежа в планинската част да бъдат почистени от преспите и те са проходими при зимни условия. Направени са пробиви на подходите към планинските села Бяла – Въглен и Бяла – Новачево.

Остава затворен пътят м. Чуката - м. Меча поляна - м. Карандила, а също и участъкът м. Меча поляна - вр. Българка - с. Раково до границата със с. Нейково.

Екипите на дружеството се насочват за опесъчаване и обработка на пътищата около селата Чинтулово , Малко Чочовен, Селиминово, Голямо Чочовен, Сливенски минерални бани, Ковачите, Младово. Продължава и работата в района на м. Карандила.

Осигурена е частична проходимост на улици с образувани високи преспи в населени места, предимно в източната равнинна част от общината. Няма населени места без ток и вода. Няма пострадали и бедстващи хора. Оказана е навременна помощ на нуждаещи в планината.

За денонощието от Общинска администрация и привлечените допълнително екипи са реагирали на над 60 сигнала на граждани.

 

27.02.2018 г.