Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акцентите от форума на ЕНП бяха представени от кмета Стефан Радев

13 март 2018 15:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 819
---

На провелия се днес брифинг кметът Стефан Радев представи акцентите от форума на Европейската народна партия, състоял се на 9 март в град София.

На него са присъствали местни кметове и регионални политици, членове на ЕНП от Европейския парламент и Европейския комитет на регионите, чийто член е и кметът Стефен Радев.

Темата на срещата е била свързана с образованието и възможностите, които то дава на младите хора в Европа.

Проведени са разговори с Жозеф Дол, председател на Европейската народна партия. Според кмета, най-значимото от срещата е било изявлението на министър-председателя на България Бойко Борисов. „В него той коментира новогодишната финансова рамка на Европейския съюз, която се обсъжда и в момента, по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Премиерът припомни и предложенията, които България е направила за миграцията и мерките да се засили граничния контрол. Да се допускат мигранти само през КПП-тата. За пребиваването им да се изградят бази, които да бъдат извън територията на съюза, близо до точките, където са конфликтите. Когато те приключат, ще могат да се върнат в родината си“, каза кметът.

Според него, друга много важна тема, която е била обсъдена на срещата е опасността от силно намаление на кохезионните фондове, след излизането на Великобритания от Европейския съюз. „Предложението на страната ни е да няма намаление в кохезионната политика на Европейския съюз. Празнината, която се образува в бюджета на съюза от излизането на Великобритания, да се запълни от всички държави пропорционално на сегашните им вноски“, каза Стефан Радев. По думите на му, това би било изгодно за България, защото за сметка на сравнително малкото увеличение на вноската й в съюза, ще се запазят значителна част от средствата, които страната ни получава от кохезионната политика. Те биха намалели драстично, ако не се приеме да се компенсира вноската на Великобритания от другите страни.

13.03.2018 г.