Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев беше в манастира „Свети Илия“ и в село Чинтулово за празника Илинден

20 юли 2018 16:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 850
---

Кметът на Община Стефан Радев посети днес манастира „Свети Илия“, който има празник. Манастирът се намира над село Чинтулово, което днес, на Илинден, също празнува. В манастира по традиция днес беше и Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. Той разговаря със сливенския кмет и си честитиха празника. В манастира се намира гробът на братята Илия и Димитър. Разказва се , че е лечебен и че след престой около него болни получават изцеление. И днес в двора на обителта, както всяка година, имаше много хора, сред които и от клуба на пенсионера в кв. „Сини камъни“. Те поканиха кмета да се снима с тях и снимката е факт.

 

Кметът Стефан Радев беше и в Чинтулово. Той честити празника на кмета на селото Иван Щилиянов и пожела на жителите да са живи и здрави.

 

„Село Чинтулово има 1500 жители. Живеем задружно. Идват много хора и в манастира“. Това каза Иван Щилиянов и благодари на общинското ръководство за това, че през месец май са асфалтирани няколко улици. „ В Чинтулово не са ремонтирани улици от може би 30 години“, припомни Щилиянов и от своя страна пожела на хората от селото живот и здраве.

 

 

 

20.07.2018 г.

Снимки

------------------