Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Процедурата "Насърчаване на предприемачеството" предизвика завишен интерес в Сливен

20 юли 2018 13:43,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 841
Весела Омайникова, управител на ОИЦ-Сливен

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ “Насърчаване на предприемачеството“, която стартира в началото на месеца, предизвиква завишен интерес сред гражданите на Сливен. Ежедневно имаме по четири-пет запитвания, съобщи Весела Омайникова, управител на Областния информационен център /ОИЦ/. Това стана на среща с представители на регионалните и национални медии, организирана съвместно с областната администрация.

Процедурата е по ОП „Иновациии и конкурентноспособност 2014-2020“. Целта е да се създадат и развият нови предприятия, като безвъзмездното финансиране е 80 на сто от цялата стойност на проекта, помощта варира от 50 000 до 200 000 лева. Могат да кандидатстват всички юридически лица и еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон и Закона за кооперациите. Фирмите трябва да са създадени след 31 декември 2016 г. „По отношение на тази процедура Сливенска област е сред приоритетните. Приоритет сред кандидатстващите ще бъде даден на жените-предприемачи, както и на лицата до 29 и между 50 и 64 години”, допълни Омайникова.

Процедурата е насочена към нови предприятия за текстил, химични продукти, компютърни и оптични продукти, електрически съоръжения, издателска дейност, дейности в здравеопазването, в предоставянето на медико-социални грижи с настаняване, в областта на дизайна, архитектурата, телевизията и радиото и др. Крайните срокове за подаване на проектите са 5 септември и 7 ноември. Всички подробности кандидатите могат да получат от екипа в ОИЦ, който се намира в сградата на община Сливен.

Областната администрация и ОИЦ работят съвместно за популяризирането на европейските програми и възможностите за финансиране. Информация за откритите нови процедури може да се намери и в сайтовете на администрацията и центъра.