Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха нова музикална стая за децата от школата на Георги Калайджиев

19 октомври 2018 15:02, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 829
---

С водосвет, отслужен от Протосингела на Сливенска митрополия отец Евгений Янакиев беше открита новата музикална стая за децата от школата на Георги Калайджиев.

В новото помещение ще бъдат наредени чембало, акордеони, цигулки, виола и духови музикални инструменти, на които възпитаниците ще се обучават.

По време на откриването известният сливенски цигулар благодари за подкрепата и съдействието на всички свои приятели от България и Германия. Той изрази задоволството си, че дейността на школата се разраства, а някои от възпитаниците й учат в най-добрите музикални училища в страната.

Децата се обучават от седем педагози, сред които е известната цигуларка и спомоществовател Радка Кусева.

На откриването присъства заместник – кметът Пепа Чиликова, която поздрави инициаторите на проекта за усилията, които са положили. Тя изрази убеденост, че им предстоят много поводи за гордост и им пожела броят на талантливите деца да нараства.

Детската музикална школа е създадена преди близо 10 години от Георги Калайджиев по проекта „Музиката вместо улицата“. В нея ежегодно се обучават около 30 деца от социално слаби семейства. Музикалните инструменти са дарени от самия цигулар и негови приятели и съмишленици от Германия.

19.10.2018 г.

Снимки

---------------