Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител свика разширено заседание за зимната подготовка

23 октомври 2018 14:20,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 894
Областният управител Чвадар Божурски ръководи разширеното заседание

Областният управител Чавдар Божурски на Сливен свика разширено заседание за готовността на териториалните държавни структури и общините да посрещнат зимния сезон. Целта бе да се предостави информация за създадената до момента организация, да се обсъдят затрудненията и да се определят сроковете за отстраняването им. В заседанието участваха представители на Областното пътно управление, „В и К“, „Електроразпределение – юг“, „Напоителни системи“, ОД на МВР, РДПБЗН, РЗИ, РУО, Югоизточно държавно предприятие, общинските администрации.

На територията на Сливенска област подлежат на поддръжка близо 550 км републикански пътища от І, ІІ и ІІІ клас. Съгласно утвърдения план на ОПУ-Сливен за периода от 1 ноември 2018 г. до 31 март 2019 г. поддръжката ще се извършва от 76 специализирани машини, сред които 4 роторни снегорина, 27 пясъкоразпръсквача, 19 снегорина, 6 влекача. Директорът на ОПУ-Сливен инж.Митко Иванов съобщи, че 12 от машините са в готовност преди крайния срок заради прогнозите за очаквани снеговалежи в планинските райони. Проверките на останалата техника ще се извършат на 29 и 30 октомври. За обработка на настилките са заложени 3 100 т инертни материали, 1700 т сол и 35 т химични вещества. Близо 70 на сто от необходимите количества са налични, останалите ще бъдат осигурени след проверките на техниката. Поддръжката на републиканската пътна мрежа, включително и на участъка от автомагистрала „Тракия“, е възложена по договор на фирмите „Пътно поддържане“ и „Магистрали 2014“.

 

От клиентския център на „Електроразпределение – юг“ в Сливен изказаха благодарност на Горското стопанство и „Басейнова дирекция“ за прочистването на просеките в горите в парк „Сините камъни“, включително и в частните гори, като работата в района на Котел продължава. В местността Карандила са санирани участъци на ел.съоръжения, които са били в предаварийно състояние. Профилактика на съоръженията е извършена във „В и К“ и „Напоителни системи“. Създадена е организация между институциите за взаимодействие в усложнена обстановка, за обслужване на пациенти и родилки. Учебните и детските заведения са осигурили отоплението си. Забавяне на процедурата има единствено в училището в Ябланово и Профилираната гимназия по електротехника в Сливен, но до седмица горивото ще бъде доставено. Предстои среща между ОД на МВР в Сливен и Търговище за обслужването на Котленския проход.

В усложнена обстановка или при необходимост гражданите могат да подават сигнали, освен на тел.112, на денонощния дежурен телефон в ОПУ-Сливен 0882 292 201.

Снимки

Участници в заседаниетоУчастници в заседанието - 2Участници в заседанието - 3Карта на пътната мрежа в Сливенска област