Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен ден за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда ще се проведе утре в Сливен

23 октомври 2018 15:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 814

В зала „Май“ утре от 10.30 часа ще се проведе информационен ден за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. В него ще участват представители на министерствата на туризма, културата, регионалното развитие и благоустройството, Фонд на фондовете. Сред темите, които ще бъдат представени пред представители на местната власт, частния и неправителствения сектор и обществеността, са възможностите за нисколихвено кредитиране на проекти в градска среда, спортна и културна инфраструктура, енергийна ефективност в еднофамилни жилищни сгради и студентски общежития, зони с потенциал за икономическо развитие и интегриран градски транспорт, както и обекти на културното и религиозно наследство от национално и световно значение.

Информационният ден е част от кампанията на МРРБ за популяризиране на възможностите за изпълнение на проекти чрез финансови инструменти в ключови направления чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Информационните дни стартираха във Видин и предстои да се проведат в Сливен (24 октомври), Велики Преслав (1 ноември), Свищов (20 ноември) и до края на месец ноември в Кърджали.

Припомняме, че на 20 септември 2018 г. бяха подписани Оперативните споразумения между Фондовете за градско развитие – финансови посредници по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и Фонд на фондовете. С това Управляващият орган на ОПРР дава реален старт на инвестициите, заложени за изпълнение чрез финансови инструменти в ключови направления на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Посредниците, които управляват средствата за Фондовете за градско развитие са:

За Южна България - Обединение ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“, което включва ОББ, Фонд ФЛАГ, Фонд за устойчиво градско развитие и Българска консултантска организация, с финансов ресурс в размер на 220,5 млн. лв., от които 135,5 млн. лв. са от ОПРР 2014-2020 и 85 млн. лв. съфинансиране от обединението.

За гр. София - Обединение ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“, с финансов ресурс в размер на 142,4 млн. лв., от които 87,4 млн. лв. от ОПРР 2014-2020 и 55 млн. лв. съфинансиране от обединението;

За Северна България - „Регионален фонд за градско развитие“, собственост на Сосиете Женерал (мажоритарен акционер), Елана Инвестмънт, Елана Холдинг и Болкан Адвайзърс, с финансов ресурс в размер на 210,4 млн. лв., от които 130,4 млн. лв. от ОПРР 2014-2020 и 80 млн. лв. съфинансиране от Фонда за градско развитие.“

Линк за регистрация: https://mercury-bg.com/infoden_2410_sliven/