Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник – кметът Пепа Чиликова поздрави участниците в научната конференция „Местни култури и музейни стратегии"

08 ноември 2018 15:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 761
---

Научна конференция под надслов „Местни култури и музейни стратегии“ се провежда днес в зала „Май“ в Сливен. В нея участват представители на културни институции от областта и страната.

Форумът беше открит от директора на Регионален исторически музей - Сливен „Д-р Симеон Табаков“ Николай Сираков. В приветствието си той заяви, че научната проява е посветена на патрона на музея в Сливен д-р Симеон Табаков, който е автор на фундаменталния тритомен „Опит за история на град Сливен“. В навечерието на празника на града – Димитровден музеят получи неговото име. На откриването присъства и заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която благодари за поканата и поздрави участниците. Тя прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев. В него той пожелава много здраве и успехи на участниците и подчертава тяхната роля в популяризирането на българското културно наследство. „Убеден съм, че в рамките на форума ще дискутирате важни и актуални въпроси, залегнали в съвременното ни общество. Ще имате възможност да покажете своя научен потенциал, капацитет и това, че музеите са важна среда за културен обмен“, се казва още в адреса от кмета Радев.

В рамките на форума ще бъдат разгледани тенденции, свързани с ролята на музея в презентирането на местните култури и наследства и превръщането им в ресурс за местно развитие. Лектори на научната конференция, чието подзаглавие е „Табакови научни четения“ са професор Иван Маразов, Ирена Бокова, директорът на РИМ – Сливен „Д-р Симеон Табаков“ Николай Сираков, археолози от областта и страната.

Конференцията продължава и утре в заседателната зала на РИМ – Сливен.

08.11.2018 г.

Снимки

---------