Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Излезе от печат книгата „Сливналии“

17 декември 2018 08:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 652
---

Излезе от печат „Сливналии – 20 интервюта“ – книга, събрала в себе си личности от всички сфери на обществения живот – стопанството, науката, литературата и изкуството, спорта. Не всички са родени в Сливен, не всички са останали да живеят в него, но житейският им път е белязан дълбоко от града на Сините камъни. Сливен също им дължи много, защото те са допринесли съществено за опазване на неговата памет, за изграждане на съвременния му облик, а мнозина от тях – и за доброто лице на България по света. Сред интервюираните са сливенският владика Иоаникий, големият дарител Гарбис Папазян, журналистът и кмет на Сливен Георги Арнаудов, писателите Валентина Радинска, Георги Величков, Камен Васевски, художниците Евгени Вълев, Онник Каранфилян, пианистът проф. Николай Евров, историка Васил Дечев, многостранно развити личности като Георги Ведроденски-Мортус, и още – общо двайсет души, олицетворяващи добрия пример на реални постижения и на отдаденост в името на общия успех.

Интервютата са построени по един и същ модел, имащ за цел да обхване както миналото, така и настоящето, но и перспективата за това, което ни очаква – бъдещето на града през призмата на своите строители. Автор на обемните интервюта е журналистката Йорданка Раданчева.

Издаването на книгата е съфинансирано от общинския фонд „Култура“. Официалното представяне на „Сливналии“ е на 18 декември от 17 ч. в зала „Май“.

17.12.2018 г.