Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Урок на открито

05 март 2019 10:55, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 5 години, брой четения: 1891
Урок

Интересен и иновативен беше урокът по Човек и природа на третокласниците от ОУ "Панайот Хитов". Занятието се проведе навън, сред природата, за да могат учениците на практика да се запознаят с това, което изучават в класната стая.

Урокът беше на тема "Изучавам и пазя природата". Целта бе да се наблюдават растенията и животните в естествената им среда и да се проследят някои хранителни взаимоотношения между организмите и влиянието на човека върху живата природа.

Децата бяха разделени на няколко изследователски групи в двора на училището. Всяка група разполагаше с "екипировка"- тетрадки и химикали за записване на резултатите от изследванията, лупи и телефони. Учениците имаха за задачи да групират наблюдаваните растения в групи по различни признаци, ако видят някое непознато растение, те трябваше да го снимат и с помощта на възрастен да разберат какво е, трябваше да наблюдават и снимат поведението на дребните животинки като мравки и бръмбари. Най-важната задача бе да открият следи от човешки дейности, да ги опишат и да кажат кои от тях са полезни и кои вредни за растенията и животните в тази среда.

Учениците с ентусиазъм и интерес се впуснаха в този нов урок и си пожелаха да има повече такива занятия.

Снимки

Урок 1Урок 2