Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Тотю Младенов: „Догодина няма да има намаление на пенсиите”

16 септември 2010 12:30,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 1958
Т.Младенов

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви в Сливен, че през 2011 година няма да има намаление на пенсиите. Той информира, че по негова заповед за три месеца Главна инспекция по труда и НАП са проверили над 80 хиляди предприятия. Проверките са предприети като мярка за справяне със сивата икономика. Установени са над 1 800 случая на хора, които работят без трудови договори. Глобата за работодателите е 15 000 лева. Министър Младенов увери, че проверките ще продължат и определи като престъпление наемането на работа без трудови договори. В тази връзка се правят предложения в Кодекса за социално осигуряване. „Ние не увеличаваме възрастна за пенсиониране, а искаме да се увеличи плавно осигурителния стаж”, увери социалният министър.

Според него българите, които са работили с трудови договори и са осигурявани, няма да имат проблеми с осигурителния стаж. Ще имат проблеми тези хора, които са работили и продължават да работят в сивата икономика без трудови договори и без да се осигуряват. „Това е идеята на реформата, която предлагаме”, каза министърът. Той бе на посещение в Сливен, където се срещна с областния управител Марин Кавръков, кметове на общини от областта, депутати и директори на структурите на МТСП, НОИ и социалните партньори.

На срещата бяха обсъдени заетостта, условията на труд в предприятията и социалните услуги. Министър Младенов посети и Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни хора с увреждания в Сливен.