Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев посрещна министъра на културата Боил Банов

23 май 2019 19:20, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 591
---

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в сградата на Общината министъра на културата Боил Банов, който е на еднодневна визита в града. „Искането ми към Министерството на културата е да продължават да подкрепят културните институти на територията на нашия град и разбира се да продължим да работим толкова добре, колкото и до този момент с Министерството на културата. Това е едно от ведомствата, с които работим най-компактно и добре“, изтъкна кметът.

 

„Културните институции в Сливен работят много сериозно. И държавните, и общинските. Това много ме радва, защото в Сливен винаги се е зараждала култура, а културата и изкуството са вървели напред и са дърпали града. И това, което се усеща тук навсякъде е много радващо, особено в навечерието на най-светлия ни празник – 24 май“, каза министър Банов от своя страна.

 

По повод Денят на българската просвета и култура и празник на славянската писменост той пожела на всички граждани на Сливен здраве и да вярват в своята мисия.

По-късно Стефан Радев и Боил Банов разгледаха уникалната археологическа експозиция в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков” и присъстваха на откриването на изложба по повод 120 години от рождението на българския художник Марио Жеков в галерия „Узунова къща“. Експозицията включва над 30 произведения от различни творчески периоди на автора.

Снимки

------