Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Сливенска област получиха отличия "Златно сърце"

31 май 2019 09:33,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 656
Наградените с приза и сертификатите "Залтон сърце" деца и ученици

31 номинации от 17 училища в Сливенска област постъпиха за тазгодишните награди „Златно сърце“, които се връчват по традиция от Областния управител и Регионалното управление на образованието в навечерието на 1 юни, Международния ден на детето. Носителите бяха определени от комисия, назначена от началника на РУО Милена Чолакова. Награждаването се състоя на празник в областната администрация на 30 май.

"Призът „Златно сърце“ не е просто награда, а кауза от рода „Предай нататък“. Тази кауза тръгна от Сливен и вече се пренася и в други градове в страната“, каза областният управител Чавдар Божурски. Той благодари на учениците за помощта, която са оказали на хора в нужда, за съпричастността и честността в ситуации, които биха затруднили дори много възрастни. Приветствие отправи и началникът на РУО Милена Чолакова.

Чавдар Божурски връчи златни медальони във формата на сърце и грамоти на индивидуалните носители на приза: Габриел Пърев от ХІІ клас в ПХГ „Дамян Дамянов“ – за спасяването на хиляди бездомни животни и създаването на доброволческа мрежа сред връстниците му; на Калчо Чанев от ІІІ клас в ОУ „Братя Миладинови“ – за това, че на 12 декември м.г. е намерил мобилен телефон на стойност 260 лева и чрез класната си ръководителка и зам.директорката го е върнал на собственика;  на Симона Петкова от VІ клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“ – за това, че е дарила отрязаните си коси на салон в София за изработването на перуки за онкоболни.

Комисията излъчи и три колективни награди. Едната отиде при учениците от СУ „Димитър Рохов“ в Сливен Лъчезар Темелков, Цветелина Досева, Мариян Йорданов, Илиян Русев, Димитър Петров и Теодор Иванова – за това, че са намерили портфейли и дамска чанта с пари, документи и други вещи, които са върнали на собствениците със съдействието на треньори и учители. Втората награда заслужиха Даниел Галин Минчев, Йоанна Бонова и Марияна Бойчева от СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора – за това, че са успели да наберат средства в размер на 5000 лева, с които да помогнат за лечението на пациент. Отличие бе присъдено и на Ученическия съвет в СУ „Йордан Йовков“ в Сливен -  за проведените две благотворителни акции в помощ на болни деца, за участието в акции за спасяване на животни в беда, в кампании на БЧК. Колективните награди – грамоти и торти, връчи началникът на РУО Милена Чолакова.  

Повече от 30 деца и ученици получиха сертификати за достойно поведение и добродетелни постъпки от зам.областния управител Димитринка Петкова.

Носителите на наградите и сертификатите бяха поздравени с изпълнение на 6-годишната Габриела Михалева от детска градина „Еделвайс“.  Водещ на церемонията бе ст.експертът в РУО Надежда Тодорова. Събитието се проведе със съдействието на издателство "Просвета" и сладкарница "Карибу".

Целта на отличията „Златно сърце“  е да популяризират  добрите дела на децата, да се изрази уважение към тях и да се поощри примера им. /Имената на децата и учениците, получили сертификати – в прикачения файл/.

Снимки

Областният управител Чавдар Божурски връчи "Златно сърце" на  Габриел Пърев от ПХГ-Сливен"Златно сърце" получи и Калчо Чанев, ученик в ОУ "Братя Милеадинови"Началникът на РУО Милена Чолакова връчи колективен приз на учениците от Спортното училище Колективен приз "Златно сърце" и за учениците от СУ "Христо Ботев" в Нова Загора"Златно сърце" и за ученическия съвет в СУ "Йордан Йовков" в СливенЗлатните медальони за индивидуалните наградиНосителите на колективния приз получиха, освен грамоти, и торти във формата на сърцеЗа.областният управител Дим.Петкова връмчи сертификатите. Водещ на събитието бе ст.експерт Н.ТодороваМомент от събитиетоДецата, които участваха в празникаДецата, които участваха в празникаДиректорите на училища бяха заедно с учениците, наградени за добрите си постъпкиМалката изпълнителка поздрави участниците в празника

Файлове