Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представителят на УНИЦЕФ в България се срещна с областния управител

20 септември 2019 11:30,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 587
Д-р Джейн Муита и областният управител Чавдар Божурски се срещнаха във връзка с дейността по нови проекти

Представителят на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита се срещна с областния управител Чавдар Божурски. Повод за срещата бяха изпълнените до момента проекти с подкрепата на организацията, както и бъдещите акценти в съвместната работа.

Д-р Муита посочи Сливен и областта като пример за добро партньорство и успешни практики. Сред тях са Центърът за майчино и детско здраве в Сливен, който предоставя услуги на семейства, бременни, родилки и деца до 3 години в извънболничната помощ, разкриването на т.нар. „синя стая“ за щадящо изслушване на деца, центровете за работа с деца на улицата и др. Представителката на световната организация съобщи, че успехът на училищата за родители в Сливен ще позволи тази програма да се разрастне и на други места в страната. В това направление УНИЦЕФ вече си сътрудничи с 46 други общини.

УНИЦЕФ ще продължава да оказва подкрепа в реформата за закрила на детето, както и за достъпа на деца до правосъдие. Сливен е напредничава област, подчерта гостенката, но организацията следи и какви са новите предизвикателства. Основното сред тях е свързано с младежта. Става дума за големия брой младежи на възраст между 15 и 24 години, които нито работят, нито учат. В момента се събират данни за проблемите, обсъждат се възможностите за младежки стажове, за да може младите да развият адекватни на пазара умения и знания.

 

Областният управител Чавдар Божурски благодари за положителната оценка, която д-р Джейн Муита даде за съвместната работа с УНИЦЕФ в Сливенска област. Той се ангажира да окаже съдействие по поставени конкретни въпроси, свързани с изпълнението на младежката програма.

 

При посещението си в Сливен представителката на УНИЦЕФ в България посети общините Нова Загора и Твърдица, където бяха подписани рамкови споразумения за партньорство. Тя проведе среща и със зам.кмета на община Сливен Пепа Чиликова. Д-р Муита разговаря и с директора на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров относно изпълнението на нова програма, финансирана от държавата по европейски проект, за създаването на звено за патронажни сестри към болницата, с подкрепата на УНИЦЕФ.

По време на визитата си д-р Муита бе придружена от съветника си Десислава Енчева и преводачката Зорница Лазарова.

Снимки

По време на визитата си д-р Муита бе придружена от съветника си Десислава Енчева