Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Успяхме да изпълним мащабни и много важни за жителите на Сливен проекти

20 септември 2019 13:36, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 552
---

На днешния брифинг на общинското ръководство, кметът Стефан Радев отчете извършените през последните четири години дейности в различните сфери на общината.

Като един от най-мащабните и важни за жителите на града проекти, той отличи дългоочакваното кръстовище на „Розова градина“, което е било предмет на дискусии години наред. Кметът не пропусна и пробива на ул. „Г. С. Раковски“, благодарение, на който се е усетило значително облекчение за градския трафик. „Сред редицата проекти, които се радвам, че осъществихме още, са тези по Инвестиционната програма на общината, финансирани с европейски средства, проектът за интегриран градски транспорт, парковете по поречието на река Асеновска и в кв. „Република“, обновяването на жилищните блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и проектите, свързани с образователната инфраструктура“, подчерта кметът Радев. Той заяви, че са важни и тези инвестиционни намерения, които Общината подготвя през следващия програмен период, така че да има приемственост и надграждане.

Кметът изтъкна, че паралелно с дейностите по проектите, ръководството е трябвало да се справя и с тежкото финансово състояние на общината и огромните натрупани задължения. „След извършена справка, към днешна дата Общината разполага с повече от 7 млн. лв., които не включват целевите средства за инвестиции и нямаме просрочени задължения“, каза още Стефан Радев. Той изрази надежда, че дългът на Общината към финансовото министерство, който възлиза на 5 млн. лв. ще бъде опростен.

В края на брифинга кметът благодари на представителите на медиите за съвместната работа през периода. „Опитвали сме се да бъдем максимално открити за вас и обществеността. Със сигурност имаме още върху какво да работим като институция, но ви благодаря за коректното партньорство и критиката, която за нас е била градивна. Убеден съм, че това е правилният модел на сътрудничество. Ангажираността, идеите, критиките и предложенията, са истинската движеща сила. Убеден съм, че това е правилният модел на сътрудничество. Най-важното е община Сливен да продължи успешното си развитие по пътя напред и нагоре, дори и да не съм част от нейното управление“, заяви в заключение Стефан Радев.

20.09.2019 г.