Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нашата съгражданка Иванка Денева е номинирана за националната награда „Йордан Йовков”

03 ноември 2010 13:48,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1210
снимка

През 2010 г., отбелязва на 130-годишнината от рождението на големия български хуманист и стилист Йордан Йовков. Тази година е юбилейна. Нашата съгражданка Иванка Денева е номинирана за националната награда „Йордан Йовков”.

Експертна комисия от представители на творческите съюзи в страната, издателства, община Добрич, Сдружението на добричките писатели и Дом-паметник „Йордан Йовков” номинира утвърдени творци на словото за престижната литературна награда „Йордан Йовков”. Съгласно статута, тя е учредена и се присъжда на пет години в Добрич „приживе на български автори за значителни художествени постижения в съвременната българска литература в духа на Йовковата литературна традиция” и „може да бъде съпътствана от отличие за принос в научното изследване и популяризиране на Йовковото литературно наследство”.

Сред номинираните се нареждат още имената на писатели като Анчо Калоянов, Георги Мишев, Здравка Евтимова, Кольо Георгиев, Мюмюн Тахир, Никола Радев, Пелин Пелинов, Стефан Цанев и др. Университетските преподаватели и литературоведи проф. Светлозар Игов и проф. Милена Кирова, както и Любомир Котев и Петър Кънев, са номинираните за отличието за изследване.

Файлове

инфо [43.0KB]

Unknown file type