Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Без съществени нарушения на мерките за социална дистанция в община Сливен

02 април 2020 11:43, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 409
---

Към момента на територията на община Сливен не са отчетени сериозни нарушения във връзка с предприетите мерки за социална изолация, стана ясно на провелото се днес заседание на Общинския кризисен щаб. Предписанията бяха наложени като превенция срещу разпространението на новия коронавирус.

В сравнение с миналата седмица, се наблюдава значителен спад на подадените сигнали за груби нарушения във връзка със ситуацията. Обработените до момента са 40, предимно от общ и информативен характер, като 14 от тях са подадени на тел. 112 и 7 на денонощния общински телефон 044/663 066.

Три образувани досъдебни производства за неспазване на наложената карантина, отчетоха от полицията.

Общо 5 са доказаните случаи на заболели с коронавирус към момента на територията на общината (табл.1). Всички те са настанени в Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.  По данни на РЗИ от началото на извънредното положение до 1 април общият брой на карантинираните лица е 1014 (табл. 2), от които 789 – в Сливен, а 225 – в населени места. 962-ма от тях са пристигнали от чужбина, 52 са случаите на контакти със заразени лица.  На част от общия брой е изтекъл карантинният период, а 603-ма души все още са под карантина. 488 са в Сливен и 115-в други населени места.

 

Продължават дезинфекцията и обработката с препарати в града, Общинска охрана и СОТ, заедно с органите на МВР, следят за спазването на предписанията. Дезинфектанти, предпазно облекло и маски получиха и кметствата на малките населени места в общината.

Таблиците можете да видите в прикачения файл

02.04.2020 г.

Снимки

---

Файлове

Таблици [14.1KB]

Microsoft Word Open XML Document